از بقیه عذرخواهی کنید! – ایسنا

ماجرای دعوای رختکن تیم‌ ملی بعد از بازی با انگلیس چه بود؟

به گزارش ایسنا، روزنامه فرهیختگان نوشت: «هر ایرانی که عاشق فوتبال و حواشی مرتبط با آن است، طبیعی است که دوست داشته باشد بداند در اردوی تیم ملی در جام‌ جهانی قطر چه گذشت که شجاع خلیل‌زاده و حسین کنعانی‌زادگان به نیمکت چسبیدند. در واقع یکی از علامت سوال‌هایی که هواداران الان به دنبال رسیدن به جواب آن هستند، همین موضوع است. چه اتفاقاتی در آن روزهای پر از حاشیه و جنجال رخ داد که حالا حسین کنعانی‌زادگان که توسط همین کی‌روش برای اولین بار به اردوی تیم ملی دعوت شد و حتی فیکس هم بازی کرد، در روزی که این مربی پرتغالی از مردم ایران و تیم ملی خداحافظی کرد، در یک کامنت جنجالی برایش نوشت: «تو به ایران خیانت کردی، نه به من و شجاع!»

احتمالا به خاطر دارید که هفته‌های آخر اردوی تیم ملی با هدایت اسکوچیچ چه دعوا و درگیری‌هایی بین بازیکنان اتفاق افتاد. آن دودستگی بزرگ و استوری‌های حیرت‌انگیز و درگیری لفظی به‌وجودآمده بین دو گروه از بازیکنان به‌ قدری جدی بود که وقتی مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال شد، هیات‌رئیسه را مجاب کرد با سیاست برکناری اسکوچیچ و جانشینی کی‌روش موافقت کنند. تاج و نبی در جلسه هیات‌رئیسه به‌صراحت به همه اعضا گفته بودند اگر این تغییر اتفاق نیفتد ممکن است اختلاف بازیکنان با هم در اردو به درگیری فیزیکی و حتی غیبت چند بازیکن بزرگ در جام‌ جهانی ختم شود و با یک آبروریزی بزرگ ملی روبه‌رو شویم.

این توضیحات و ارائه چند فکت و سند مهم درباره مشکلات درون تیم باعث شد هیات‌رئیسه برخلاف تصمیم قبلی خودشان برای حمایت از اسکوچیچ، اجازه دهند که هدایت تیم ملی در جام‌ جهانی به کی‌روش سپرده شود.

با این اتفاق شعله آتش درگیری شدید بین دو گروه از اعضای تیم فروکش کرد اما هیچ‌وقت خاموش نشد. اگر در زمان اسکوچیچ بعضی از نفرات جایگاه محکم و ثابتی در ترکیب تیم ملی داشتند، با آمدن کی‌روش جناح‌بندی‌ها تغییر کرد. این بار بازیکنان باتجربه‌تر تیم ملی قدرت اصلی را به دست گرفتند. به عبارتی ساده‌تر قدرت موافقان کی‌روش به موافقان اسکوچیچ چربید و طرفداران مربی کروات به سمت سایه هدایت شدند.

با حضور کی‌روش حاشیه و درگیری‌های عمومی جمع شد اما اختلاف و فاصله بین اعضای تیم روزبه‌روز بیشتر شد. بعضی از نفرات به‌حدی منزوی شده بودند که در اردو به جز مواقع شام و جلسات فنی از اتاق خود خارج نمی‌شدند و با کسی صحبت نمی‌کردند. در نهایت هم در دو بازی دوستانه قبل از جام‌ جهانی بود که همه فهمیدند مرد پرتغالی چه تصمیمی برای تاکتیک تیم ملی در جام‌ جهانی دارد.

ترکیب تیم ملی برای بازی با انگلیس سورپرایز ویژه این مربی برای فوتبال ایران بود و به همه نشان داد اوضاع خیلی تغییر کرده است. شجاع خلیل‌زاده، محمدحسین کنعانی‌زادگان و وحید امیری سه بازیکن اصلی اسکوچیچ نیمکت‌نشین شدند. نورافکن هم که اصلا به جام‌ جهانی نرفت و خط خورد. صادق محرمی که به پسر اسکوچیچ مشهور شده بود، در بازی سخت مقابل انگلیس بازی کرد و با اون نتیجه نیمکت‌نشین شد و جای خودش را برای بازی‌های بعدی با ولز و آمریکا به رامین رضاییان داد که اسکوچیچ اصلا اعتقادی به او نداشت.

درباره لیست و نفرات تیم ملی می‌شود به نکات زیاد دیگری هم اشاره کرد. مهم‌ترین بحث اما ارتباط مستقیم با خلیل‌زاده و کنعانی‌زادگان دارد. دو نفری که به‌عنوان زوج اصلی خط دفاعی تیم ملی عملکرد بسیار خوبی در مسابقات مقدماتی داشتند و با آن سطح از هماهنگی و آمادگی کمتر کسی فکرش را می‌کرد که در جام‌جهانی نیمکت‌نشین شوند اما این اتفاق افتاد.

با توجه به فضای دودستگی‌ای که از قبل بین اعضا به وجود آمده بود و هیچ‌وقت به‌صورت کامل حل نشد، برای نیمکت‌نشین‌ها این ذهنیت که وفاداری‌ بعضی‌ها به کی‌روش بیشتر از شایستگی و آمادگی نفرات برای قرار گرفتن در ترکیب اصلی تاثیرگذار است، قوت گرفت. اتفاقا به همین دلیل یکی – دو بار در حاشیه اردوی تیم ملی در قطر، بگومگوهایی بین نفرات نیمکت‌نشین که طرفدار اسکوچیچ بودند با دو سه نفر از بازیکنایی که طرفدار کی‌روش بودند و اگر اسکوچیچ می‌ماند به احتمال زیاد جایی در جام‌ جهانی نداشتند به وجود آمد.

عصبانیت کی‌روش از لو رفتن ترکیب

بعد از بازی انگلیس و آن شکست تلخ اما ماجرا شکل پیچیده‌تری به خودش گرفت. کی‌روش که به‌ خاطر لو رفتن ترکیب تیم ملی در صبح روز بازی عصبانی بود، پیگیری‌های خودش برای پیدا کردن شخصی که ترکیب را به رسانه‌ها داد آغاز کرد و نتیجه این کار خراب‌تر شدن رابطه او با محمدحسین کنعانی‌زادگان و شجاع خلیل‌زاده شد. درباره اینکه با چه فعل و انفعالی این تنش اوج گرفت البته نمی‌شود جزئیات زیادی منتشر کرد اما فردای روز بازی در یک جلسه کی‌روش مقابل تمام بازیکنان کنعانی‌زادگان و شجاع خلیل‌زاده را زیر سوال برده و به آنها گفته که باید از همبازیان خود عذرخواهی کنند. پیرمرد پرتغالی در جلسات فنی روزهای بعد هم به دفعات موضع‌گیری‌های تندی علیه این دو مدافع داشت و به همین خاطر بود که حتی یک دقیقه هم به این دو نفر برای دیدار با ولز و آمریکا اجازه بازی نداد. مساله اصلی اینجاست که در این مشکل به‌وجودآمده بین کی‌روش با این دو مدافع، از نظر خیلی‌ها برخی بازیکنان دیگر که مدت‌ها جایگاه خود را در ترکیب اصلی از دست داده بودند، نقش کلیدی را ایفا کردند. البته پشت‌ پرده این اتفاق هم به همان ماجرای دعوای بین موافقان و مخالفان اسکوچیچ مرتبط می‌شد. حالا با در نظر گرفتن این فضا بهتر می‌توانید متوجه شوید که چرا دیروز وقتی کی‌روش پست خداحافظی‌اش را منتشر کرد، کنعانی آن کامنت جنجالی را برایش نوشت.

این اتفاقات و همه آن مسائلی که به‌ خاطر برخی مصلحت‌ها جزئیات آن را بازگو نکردیم، به‌خوبی به ما نشان می‌دهد که تیم ملی همین الان هم چه فضای عجیب‌وغریبی دارد و دودستگی از بین نرفته و برخی نفرات با حمایت کی‌روش واقعا نقشی بیشتر از یک بازیکن و حتی کاپیتان در تیم ایفا می‌کنند. برای جمع شدن همه این حواشی فوتبال ایران به معنای واقعی به استخدام یک مربی بزرگ کارنامه‌دار و خارجی که توان مدیریت این بازیکنان و فضای حاکم در تیم ملی را داشته باشد، نیاز دارد.»

انتهای پیام

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید